Den här såsen passar utmärkt till alla former av pasta och smakar även gott till ris. Servera med riven parmesanost.

 

Gör så här

  1. Ansa och tärna champinjonerna fint. Lägg dem i kall panna och hetta upp. Låt vätskan koka bort under omrörning. Ta upp champinjonerna och lägg dem på en assiett.
  2. Skala och finhacka den gula löken. Fräs löken i 2 msk olja på medelvärme ca 5 minuter. Ta upp och lägg på en assiett.
  3. Tärna auberginen, zucchinin och paprikan. Fräs aubegintärningarna i 2 msk olja ca 2 minuter. Tillsätt zucchinin och fräs ytterligare 2 minuter. Rör ner paprikan, löken och svampfräset.
  4. Rör samman soja, vinäger, socker, tomatpuré och kryddor. Pressa ner vitlöken. Blanda i buljongen. Häll såsen över grönsakerna och låt allt puttra i 5 minuter. Om du vill smaksätta med honung, gör det nu. Servera genast med pasta och färskriven parmesan.