Recept taggade med Aubergine

Pakora, friterade grönsaker på indiskt vis

Du kan äta de här läckra grönsakerna som mellanmål, förrätt eller tillbehör. I Indien är det här typisk streetfood som du kan köpa i små stånd på gatan. De äts med bröd eller yoghurtsås.

Misobakad aubergine

Hos min vän Tom Ishidori på Blue Light Yokohama, Södermalm, Stockholm, serveras en ljuvlig bakad aubergine. Det här är min egen variant på Toms recept.

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen.

Tapas: Auberginefylld avokado

De här läckra fyllda avokadohalvorna brukar våra vänner Curre och Karin bjuda på när de gör tapas. Kryddningen av auberginefyllningen kommer från den spanska rätten pez de tierra, ört och spiskumminkryddade friterade auberginestänger.

Fiskdoftande aubergine

Yu xiang qie zi är det kinesiska namnet på den här rätten. Fiskdoftande aubergine innehåller namnet till trots ingen fisk.