Lammkotletter med olivolja, citron och rosmarin

När jag köper in en lammlåda till köket på KSLA blir det fest. Jag använder de olika styckningsdetaljerna till olika typer av servering.
Lammkotletterna passar bäst för mindre serveringar, runt 15-20 personer. Stek först yta på kotletterna och tillaga dem klara i ugn. Klassiska smaker ihop med lamm är olivolja, citron och rosmarin.
Olivoljan köper jag in från svenska odlare i Grekland.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda samman salt, peppar och rosmarin. Gnid in kotletterna med blandningen. Lägg dem i ett bleck och droppa olivolja och citronsaft mellan lagren.
  2. Bryn kotletterna till vacker färg på båda sidor. Lägg som taktegel i ett bleck. Så här långt kan rätten förberedas.
  3. Stek kotletterna klara i ugnen. Innertemperaturen ska vara 60°. (Välstekt 70°)

Resursklok kommentar

Lammkött finns från Från Sverige-certifierad produktion.