Len förrättssoppa på ärtskott

Ärtskott är så goda och så vackra att dekorera maträtter med. Men förpackningen räcker länge, så för att ärskotten inte skulle förfaras testade jag att göra en liten soppa på dem. Det gick alldeles utmärkt och blev fräscht med god smak av sockerärt.

Gör så här

  1. Skär ärtskotten i mindre bitar. Spara några fina toppar till dekoration.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och spä med buljongen, lite i taget. Häll i grädden och koka upp.
  3. Tillsätt ärtskotten, malen lök och vitlök. Koka upp igen, sänk värmen och sjud soppan 5 minuter.
  4. Smaka av, eventuellt behöver du tillsätta lite salt. Det beror helt på hur salt buljongen är. Mixa till önskad konsistens, häll upp och toppa med de sparade ärtskotten. Servera genast.