Lufttorkad skinka med melon

Den absolut godaste förrätten när det är varmt ute. Vill du servera den som huvudrätt, gör som min vän Giovanni på Piccolo Metro i Stockholm gjorde. Dela en melon, gröp ut bitar och fyll med bitarna och skinka. Eller servera som drinktilltugg med mindre melonbitar svepta i halva skinkskivor.

Gör så här

  1. Förrätt: Skär melonen i halvor och gröp ut kärnorna. Skär melonen i skivor.
  2. Om du vill, skär melonen även nästan in till skalet i ätvänliga bitar.
  3. Fördela sedan på assietterna och lägg upp skinkan.

Tips 1
Servera som huvudrätt. Dela melonen och gröp ut kärnorna. Gröp ut ätvänliga bitar och lägg tillbaka i melonskalet. Lägg i skinka och dra några varv med svartpepparkvarnen.

Tips 2
Skär melonen i munsbitar och toppa med små skivor skinka. Servera som drinktilltugg.

Tips 23
Rätten blir god även med mogen honungsmelon.