De här minipajerna är riktiga favoriter på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. De serveras oftast som mingelmat. Trots att krustaderna eller pajskalen köps färdiga är det ganska många moment i matlagningen, och pajerna ska både gräddas och hinna kallna innan de dekoreras.
Beräkna 3 minipajer per person om du serverar ytterligare två mingelrätter.

Gör så här

  1. Förvärm ugnen. Placera ut pajskalen på bleck eller plåtar. (På varje G/N bleck eller svart plåt får det plats 72 skal.)
  2. Om du inte köpt färdigriven ost, riv osten. Fördela osten i pajskalen.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa upp lätt med en gaffel. Tillsätt mjölken, lite i taget, och pepparen. (Salt behövs inte, osten är salt nog i sig.)
  4. Fyll pajskalen med äggblandningen. (Det gör inget om det rinner ut lite ur skalen, pajerna gräddas på så pass låg värme att det inte fastnar på plåten.)
  5. Grädda pajerna i vanlig ugn på 175° ca 20 minuter eller i konvektionsugn på 160° utan ånga i ca 15 minuter. Äggblandningen ska stanna och få fin färg utan att bli brun.
  6. Ta ut pajerna och låt dem kallna helt.
  7. Fyll smetana och tångkaviar på spritspåsar. Dekorera med smetana och tångkaviar och avsluta med en dillvippa på varje. Förvara under plastfolie eller bivaxduk till servering.