Pizza bianca med potatis, rödlök och soltorkad tomat

Potatis på pizza? tänker du kanske. Går det? Ja, och gott blir det! Det som brukar känneteckna pizza bianca är att man gräddar pizzabottnen med en ostkräm och när bottnen är gräddad läggs fyllningen på. Här läggs fyllningen på och gräddas den med. Den här pizzan är jättegod som snacks, drinktilltugg eller förrätt.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250° grader. Ställ in en plåt i ugnen.
  2. Skär potatisen i millimetertjocka skivor. Koka upp vatten i en kastrull, salta och koka potatisen i 1-2 minuter. Häll av vattnet genom ett durkslag.
  3. Riv osten. Blanda samman crème fraiche och kronärtskockkräm. Vänd ner osten till en kräm.
  4. Skala och strimla löken fint.  Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.
  5. Ta upp degen rulla ut två pizzabottnar på bakplåtspapperet. Bre ut krämen på pizzabottnen.
  6. Toppa med de kokta potatisskivorna, rödlöken och de soltorkade tomaterna. Strö över timjan, salt och svartpeppar.
  7. Ta ut den heta plåten från ugnen (med grytlappar!). Dra bakplåtspapperet till den heta plåten och ställ in den i ugnen igen.
  8. Grädda pizzan högst upp i ugnen i 7-10 minuter. Ta ut och droppa på olivolja. Skär upp i trekantiga bitar och servera genast.

 

Serveringstips

Om du inte vill använda färdig pizzadeg kan du göra egen efter det här receptet
»Pizzadeg