Ris a la Malta är en klassisk juldessert, och självklart ska den finnas med på julbordet på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. För att underlätta, koka gröten i ugn dagen före och kyl. Sedan är det enkelt att röra ihop den här populära desserten.
Rätter som innehåller apelsin brukar kallas ’a la Malte’ i det klassiska franska köket, därav namnet på rätten.

Gör så här

  1. Vispa grädden till fast skum.
  2. Rör ner florsocker, vaniljsocker och koncentrerad apelsinjuice.
  3. Vänd ner risgrynsgröten och sätt upp på spritspåse.
  4.  Fördela blandningen i cocotter. Garnera med en mandarinklyfta på varje.

Tips 1
Välj lättskalade clementiner. De kan vara lite dyrare, men spar både tid och tandagnissel.

Tips 2
Lecora har laktosfri och sockerfri risgrynsgröt på ’korv’ för specialkoster.

Serveringstips

Så här kokar du risgrynsgröt i ugn
»Risgrynsgröt kokt i ugn