Sillassietten inleder julmiddagen vid akademisammankomsten strax före jul på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den både mycket svensk och väldigt traditionell. På asietten serverar vi, förutom sillen, vår egen gravade regnbåge (svensk uppfödd) med hovmästarsås, ägg med Kalles Kaviar och kokt potatis. Sillen, tre sorter, köper jag färdig. Klädesholmen gör det bättre än jag, bara därför.
Kokt potatis till sillen serveras i karott på varje bord.

Gör så här

  1. Skär regnbågen i tunna skivor. Snurra varje skiva till en ros och lägg på assietten. Spritsa på hovmästarsås.
  2. Dela äggen med en vattensköld kniv. Lägg en halva på varje assiett och spritsa på Kalles kaviar.
  3. Fördela sillsorterna på assietten.

På bilden är det Helen och Helena som lägger sillassietter till 55 gäster på julbordet 2023. 

Serveringstips

Så här gravar du regnbåge
»Gravad regnbåge till julbordet