Smörbrynta champinjoner med lök, vitlök och persilja

Champinjoner, smör, lök, vitlök och persilja är alla enkla råvaror var och en för sig. Ihop skapar de magi. Allra godast blir den här rätten förstås med ett riktigt gott gårdssmör.
Servera som tillbehör eller bufférätt.

Gör så här

  1. Ansa champinjonerna och skär dem i kvartar. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Lägg champinjonerna i en kall gjutjärnspanna. Hetta upp pannan och sänk värmen till medel. Låt vattnet från svampen ånga bort. Ta upp svampen och ställ åt sidan så länge.
  3. Lägg ner smöret i pannan och hetta upp det fräs löken på medelvärme. Lägg ner vitlöken och svampen och låt dem fräsa med.
  4. Krydda med peppar och persilja. Rör om, strö över flingsalt och servera genast.