Spaghetti med krabba är en riktig favorit i mitt kök. Det var min vän Carin i Göteborg som bjöd mig på den när hon fick en kokbok med recept från Fishermans Wharf av sin pappa.
I originalreceptet blandar man samman pasta, sås och riven parmesan före servering, men jag föredrar att servera pastan med såsen ovanpå och strö parmesan över.
Det här receptet kommer ursprungligen från en av fiskrestaurangerna i hamnområdet Fishermans Wharf i San Fransisco, Kalifornien, USA. Där lagas den naturligtvis av nyfångad krabba, men det fungerar fint att använda krabbkött från burk.

Gör så här

  1. Använder du färsk krabba, dela krabban och pilla ut allt kött. Finns det rom i krabban kan den också få följa med i såsen.
  2. Använder du krabba på burk, låt krabbköttet rinna av i ett durkslag.
  3. Skala och hacka löken fint. Skär bleksellerin i små tärningar, eller skala och riv rotsellerin fint. Fräs lök och selleri i olja utan att de tar färg. Häll på tomatkross, fiskbuljong och vin. Krydda med persilja, salt och peppar.
  4. Koka upp såsen, sänk värmen till låg och sjud ca 20 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på paketet.
  5. Smaka av såsen och justera kryddningen. Rör ner krabban i såsen precis före servering.
  6. Servering: Vänd ner parmesan och krabbsås i pastan, eller lägg upp pastan på tallrikar och häll såsen över. Strö persilja över före servering.