Inte behövs det väl ett recept för att steka färdig pytt? Kanske inte, men en del små knep finns för att få ett riktigt bra resultat. Snåla inte med olja och smör, stek på hög värme och dela upp stekningen av pytten i två moment för att den ska hålla värmen bäst. Och förstärk gärna kryddningen med vitpeppar. Salt brukar inte behövas.
På bilderna är det min favoritpytt oxpytt, men tipsen fungerar för all djupfryst pytt i panna.
Gör så här
- Värm ugnen till 150°. Hetta upp oljan i gjutjärnspannan och lägg ner den djupfrysta pytten. Häll inte i mer än att pannans botten täcks till högst 75 procent.
- Stek hälften av pytten på hög värme och krydda med vitpeppar. Lägg över i den ugnssäkra formen och ställ in i ugnen.
- Stek äggen och lägg dem på en assiett.
- Skrapa ur pannan och torka med hushållspapper. Hetta upp igen och stek resten av pytten på hög värme. Krydda med peppar. Lägg ner smöret mot slutet av stektiden.
- Ta ut formen med pytt ur ugnen och blanda samman med pytten i pannan.
- Servering: Lägg på äggen och servera direkt ur pannan med inlagda rödbetor och/eller HP-sås.