De här små gröna pepparfrukterna, pimentos del padrón, är milda i smaken, inte alls som chilepeppar, utan mer åt paprikahållet.  Har du tur hittar du dem i en välsorterad livsmedelsbutik. Stek dem alldeles strax före servering, de ska serveras varma. Servera dem som tapas eller som tillbehör.

Gör så här

  1. Ansa och skölj paprikafrukterna. Låt fästet sitta kvar, det blir ett behändigt handtag när du ska äta.
  2. Täck stekpannans botten med ett tunt lager olivolja. Hetta upp oljan. Du ska känna tydlig värme om du håller handen ovanför pannan, men oljan ska absolut inte koka.
  3. Lägg ner paprikafrukterna i pannan och låt dem bli medelvarma. Sänk värmen till låg. Pressa ner paprikafrukterna med hjälp av en stekspade.  Kontrollera så att skinnet börjar få lite färg och blåsor. Vänd då och stek andra sidan.
  4. Stek sammanlagt i 5−6 minuter och vänd flera gånger. Lyft av stekpannan från värmen och strö över salt. Servera genast.