Recept i kategorin Plockmat

Tapas: Baconsvepta dadlar

Datiles con bacon kallas de här på det spanska tapasbordet. Det är helt enkelt det som även kallas angels on horseback i engelskspråkiga länder. En god liten munsbit på buffé, som tilltugg till en drink eller som rätt på tapasbordet.

Tapas: Auberginefylld avokado

De här läckra fyllda avokadohalvorna brukar våra vänner Curre och Karin bjuda på när de gör tapas. Kryddningen av auberginefyllningen kommer från den spanska rätten pez de tierra, ört och spiskumminkryddade friterade auberginestänger.

Tapas: Spansk pinnmat, pinchitos

I Spanien är det populärt att servera smårätter till tapas eller som förrätt på pinnar.

Tapas: Friterad potatis, patatas bravas

De här friterade potatisarna är den spanska motsvarigheten till pommes frites. Patatas bravas är ett måste på ett spanskt tapasbord. De kan antingen serveras nyfriterade med spansk aioli eller tillsammans med klassisk salsa brava.

Tapas: Chili och vitlöksräkor

Visst går det att laga chiliräkor med vitlök av svenska räkor. I Gambas al ajillo, den spanska förlagan, serveras räkorna heta och fräsande, direkt från pannan, med eller utan skal.