Recept i kategorin Plockmat

Minipajer med västerbottensost och tångkaviar

De här minipajerna är riktiga favoriter på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. De serveras oftast som mingelmat.

Trekantiga snittar med leverpastej

Det godaste som finns är väl ändå en macka med leverpastej? Det brukar mina gäster på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, tycka. De här trekantiga snittarna är väldigt enkla till sin utformning.

Kallrökt laxfyllning, till många

Den här fyllningen kan användas till krustader och kanapéer. Är det kanapéer du ska göra behöver du dubblera receptet. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, använder jag ofta den här fyllningen i finska rågkrustader (de kallas ibland även finska rågchips).

Musslor på grekiskt vis i kryddig sås

Eftersom det här receptet kommer från det grekiska köket är kryddningen typiskt grekisk, chili, grekisk oregano och en doft av kanel. På grekiska heter rätten midia pikantika. Hur många det räcker till beror på i vilket sammanhang rätten serveras.

Tapas: Quesadillas verduras

Om quesadillas är tapas eller tex-mex? Därom kan man tvista. Ett som är säkert är att quesadillas har intagit som plats på tapasbordet och att det är väldigt gott. De här är fyllda med grönsaker, verduras,  och bönor.