Ugnsrostade rödbetor med feta och timjan

De här ugnsrostade rödbetorna toppade med feta är en fantastisk tillbehörsrätt eller bufférätt. Använd helst färsk timjan och riktigt pepprig olivolja. Receptet kan dubbleras.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Skala betorna och skär dem i klyftor.
  2. Lägg klyftorna i formen och häll över 1 msk av olivoljan. Lägg på timjankvistarna och vitlöksklyftorna. (Behöver inte skalas)
  3. Ställ i mitten av ugnen ca 30 minuter tills betorna börjar mjukna. Ta då ut formen och repa bladen av timjanen. Det går lätt när de torkat lite.
  4. Smula över fetan, droppa över resten av olivoljan och krydda med peppar. Baka ca 10 minuter till s att osten blir genomvarm och mjuk. Strö eventuellt över lite flingsalt före servering.