Veckans löpsedel

Det här är ett alldeles utmärkt sätt att ta tillvara rester. Receptet kommer från min extramamma Mick, som kallade rätten ‘Veckans löpsedel’. Lägg ris, potatis eller pasta i bottnen av en ugnsform och fyll på med de rester du har av kött, korv eller färs och grönsaker. På med äggstanning, riven ost och in i ugnen. Om du använder kryddade rester behövs kanske inga extra kryddor.

 

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Smörj en ugnssäker form och lägg ner potatis, ris eller pasta. Lägg på kött, korv eller färs.
  2. Äggstanning: Knäck äggen ett i taget i en kopp. Vispa samman äggen, rör ner mjölken och krydda med salt och peppar.
  3. Fräs grönsakerna i rapsolja. Lägg dem i formen och krydda.
  4. Häll äggstanningen över och strö över den rivna osten.
  5. Grädda lådan i ugnen i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och rätten fått fin färg.

veckans löpsedel making 1veckans löpsedel making 2blanda ägg gräddeägg mjölk äggstanningveckans löpsedel making 3 steker grönsakerveckans löpsedel making 4veckans löpsedel ugnsformveckans löpsedel tallrik

Resursklok kommentar

Det ultimata restreceptet!