Vildsvinsgryta med bacon och rotfrukter

En riktigt härlig och mustig gryta på vildsvin med  och massor av härliga rotfrukter, viltkrydda och lätt rökt smak från bacon. Du får recept för 5 och 25 personer.

Gör så här

  1. Smörj bleck med rapsolja och lägg ut köttet. Krydda med salt och peppar och bryn i konvektionsugnen.
  2. Skala och hacka löken. Bryn den i smör. Lägg över kött och lök i en gryta.
  3. Strimla baconet och lägg i en kall stekpanna. Hetta upp och fräs baconet i sitt eget fett. Lägg över i grytan.
  4. Skala morot, rotselleri och palsternacka. Skär i grova tärningar och fräs hastigt i olja. Lägg över i grytan.
  5. Häll på buljong och vin. Klicka ner tomatpurén och tillsätt lagerblad, enbär och viltkrydda. Koka upp, rör om och sänk värmen till låg. Låt grytan sjuda ca 1 timme.
  6. Skär champinjonerna i kvartar. Lägg dem i kall stekpanna och hetta upp. Fräs tills vätskan kokt bort. Tillsätt smör och bryn champinjonerna. Lägg över i grytan.
  7. Känn efter om köttet är mört, sjud annars lite till.
  8. Servering: Servera grytan med kokt potatis eller potatismos, samt gelé.