Recept i kategorin Förrätter

Förrättscocktail på hummer

En hummercocktail är något av det godaste du kan inleda den riktigt festliga middagen med. Till den duger bara färsk hummer. Om du inte har särskilda cocktailskålar att lägga upp i, använd små glasskålar eller vida glas på fot.

Fransk löksoppa – Gratinerad löksoppa

På 1980-talet fanns det en krog som hette Vau du Ville, som låg i hörnet Kungsträdgårdsgatan och Hamngatan i Stockholm. Där lagade de den godaste löksoppa jag har ätit. Självklart ville jag lära mig att laga den här klassiska rätten, soupe á l’oignon.

Krabbtoast

En läcker liten inledning på en festlig middag. Allra godast blir krabbtoast gjord på färsk krabba, men det fungerar fint att använda krabba på burk.

Förrättscocktail på kräftstjärtar och sötlupin

En förrättscocktail, vars originalrecept jag hittade i ‘Kallskänkans kokbok’, där kallskänkan Karin Chädström presenterar sina bästa recept.