Recept i kategorin Frukost

Nyårsdagens laxmackor på kavring

Vi blev serverade lax och hovmästarsås på kavring till frukost en nyårsdag hemma hos vännerna Eva och Roger. Oj, så gott! Kavringens sötma ihop med laxen och såsen var verkligen något alldeles extra.

Äggröra, grundrecept

Snabblagad, lättlagad och god! Vad mer kan man begära av en frukost? Jo, att den innehåller bra näringsämnen, såklart. Och det gör äggröran. Den passar också att servera som lunch eller på buffé.

Rostad frukostfröblandning (müsli)

Det här är en basblandning av flingor och frön som kan ätas som den är eller kompletteras med torkad frukt. Liten sats kan rostas i gjutjärnspanna, dubbel sats rostas bäst i ugn. Att göra sin egen fröblandning eller müsli har många fördelar.

Huevos rancheros

Ägg serverade som på ranchen. Säkert stod sig boskapsskötarna fram till lunch på den här kraftiga frukosten. Bröden steks för att de inte ska bli kladdiga när man lägger på ägg och tomatsås. Om du så vill lagar du först tomatsåsen.

Påskfrukost på rester

Få ätbara saker passar så bra att laga dubbelt upp för att kunna göra frukost av som påskmaten. Lax, ägg, sill och påskskinka passar alla fint att servera som smörgåsmat.