Recept i kategorin Frukost

Äggröra, grundrecept

Snabblagad, lättlagad och god! Vad mer kan man begära av en frukost? Jo, att den innehåller bra näringsämnen, såklart. Och det gör äggröran. Den passar också att servera som lunch eller på buffé.

Rostad frukostfröblandning (müsli)

Det här är en basblandning av flingor och frön som kan ätas som den är eller kompletteras med torkad frukt. Liten sats kan rostas i gjutjärnspanna, dubbel sats rostas bäst i ugn. Att göra sin egen fröblandning eller müsli har många fördelar.

Huevos rancheros

Ägg serverade som på ranchen. Säkert stod sig boskapsskötarna fram till lunch på den här kraftiga frukosten. Bröden steks för att de inte ska bli kladdiga när man lägger på ägg och tomatsås. Om du så vill lagar du först tomatsåsen.

Filbunke

Filbunke är en fet mjölk som syras. Den kan ätas som frukost eller lunch med smulat knäckebröd, eller som dessert med färska bär och krossade pepparkakor.

Koka ägg till många

När du kokar ägg till många i en stor kastrull finns risken att äggen slår emot varandra och spricker. För att förhindra det kan du klippa till en äggkarta så att den passar i kastrullen, lägga ner äggen och sedan fylla på vatten.