Recept i kategorin Mackor

Welsh rarebit

Welsh rarebit är en macka med smält, het ost, och som serveras som typisk brittisk pubmat. Hemma passar den som kvällsmåltid eller liten supé. Traditionellt servrar man öl till, men jag tycker det även smakar gott med en kopp te.

Baked beans on toast

Bilden till det här receptet föreställer  baked beans on toast Master Chef style. Idén är knyckt, men väldigt kul. Och jag har arrangerat och plåtat själv.

Reuben Sandwich

Reuben Sandwich förknippas främst med Katz’s Delicatessen i New York, som funnits sedan 1910. Mackan uppfanns redan 1888 på ett ställe som hette Island Brothers. Men det finns många bra ställen i New York där goda Reuben serveras.

Skinkmacka med specialsallad

Specialsalladen lärde jag mig att göra i delikatessdisken på Tempo i Finspång. Jag tycker att den passar extra bra på skinkmacka. Och kosta gärna på dig riktigt fin helmuskelskinka ibland.

Smörrebröd: Rödspätta med remoulade

Det här smörrebrödet, Fiskefilet, är lika gott med en nystekt spätta som med en kall spättafilé som blev över. Allra godast blir det med hemgjord remouladsås.