Recept i kategorin Storköksrecept

Inkokt svensk uppfödd regnbåge

Inkokt regnbåge är något som uppskattas mycket när jag serverar det på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. En regnbågssida på ca 850 g brukar räcka till 5-6 portioner om 125 g. Femton portionsbitar får också lagom plats i ett GN 1/1 – bleck.

Jessicas haricots med caesardressing

Djupfrysta haricots verts (späda brytbönor) är en alldeles utmärkt grönsak, särskilt på våren, när det är ont om färska grönsaker som producerats i Sverige. Den här idén, att vända bönorna i caesardressing, kommer från Jessica Frej.

Herrgårdskyckling

Kycklingklubbfilé har ett saftigt och fintkött, och här serverar vi den under ett läckert täcke med Herrgårdsost, dijonsenap och persilja. Ursprungsreceptet har jag fått av Gunsan, som jobbade på KSLAs kansli när jag började där 2019.

Herrgårdsgrönsaker

Blandningen av kokta morötter, kokta blomkålsbuketter och bönor av någon sort brukar kallas herrgårds grönsaker.