Recept i kategorin Sylt, saft och inläggning

Septemberäppelmos

Det bästa med det här äppelmoset är att man inte behöver ha någon särskild mängd av någon ingrediens. När du fått ett färdigt mos sötar du bara efter smak. Det är viktigt att du gör moset klart innan du sötar det, för det bränner lätt i kastrullen.

Lingonsylt

De sötsyrliga lingonen är något vi har svårt att tänka oss att vara utan. Till stek, pannkaka, strömming eller i en parfait, allt är lika gott. Att skölja bären i vatten med ättikssprit och att skumma sylten görs för att få längre hållbarhet på den.

Lemon curd

Engelsk citronkräm att bre på rostad bröd eller toast, att fylla i tårtor eller bakelser. Hur djup den gula färgen blir beror på äggulornas färg.

Vattenlingon

Det här är ett gammaldags och mycket enkelt sätt att konservera lingon. Inga tillsatta konserveringsmedel behövs, man nyttjar dem som redan finns i lingonen. Ättikssprit i sköljvattnet dödar eventuella mögelsporer på bären och ökar hållbarheten.