Recept taggade med KSLAs kokbok

Bärpaj med smultäckte till många

Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form, läggs upp i portion och sedan ljummas på strax före servering.

Hamburgare på vildsvinsfärsbiffar

Första gången jag serverade de här hamburgarna på vildsvinsfärs var till Viltmatdagen 2022, som anordnades av Viltmatakademin på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. Vildsvinsfärs har ganska kraftig smak och kräver en tuff kryddning med BBQ-sås och kaffe.

Smörkräm till tårtor och kakor

Smörkräm är både god och dekorativ. Den används till exempel i tårta, rulltårta eller som topping på bakelser. Receptet räcker till två lager i en tårta eller ca 45 sockerkaksrutor (1 GN/1-bleck).

Brax och laxfärspaté, till många

Braxenfärs är en ny, trevlig råvara som finns för storkök. En kartong är på 5 kg färs, förpackad i två 2 ½-kilos förpackningar. En förpackning räcker lagom till 20 personer. I det här receptet lägger vi till 800 g laxfärs, så det räcker lagom till 25.

Kall tångkaviarsås till fisk

Kall sås med tångkaviar passar bra till nästan alla fiskrätter, särskilt inkokt fisk och fiskpaté. Den passar även bra till i stort sett all sorts rökt fisk. Recept för 5 eller 25 personer.