Recept taggade med Restaurangklassiker

Pizzeriasallad

Det finns pizzeriasallad både med och utan paprika, men från början var det paprika och grovmalen svartpeppar som kännetecknade en äkta pizzeriasallad.

Steak Hasse för två

Steak Hasse är en av de mest välkända rätterna från Tore Wretmans kök. Tore uppkallade rätten efter skådespelaren Hasse Ekman. Grunden för rätten är klassiska franska steak au poivre, pepparstek.

Pommes duchesse

Namnet betyder ’hertiginnans potatis’, fint ska det va’! Och nog ser det både elegant och trevligt ut att servera pommes duchesse till finare rätter. Pommes duchesse består av potatismos med äggula och smör som spritsas och gratineras i ugn.

Crème brûlée

En riktig gammaldags dessert från det franska köket. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga låter smeten vila i kyl över natten innan äggkrämen ska gräddas. Servera crème brûlée som den är eller med färska bär.

Räkmacka

De flesta säger Räkmacka, men det finns fortfarande caféer och konditorier som skriver Räksmörgås på menyn. En riktigt härlig räkmacka är perfekt som lunch eller kvällsmål.