Recept taggade med Tilias kokbok

Koka korv till många

Varmkorvens Dag inföll under lägerveckan på Tilia de första åren vi körde sommarlägret, och det firade vi med att servera klassisk varmkorv i bröd med tillbehör. Portionsberäkningen är lite si och så, ibland äter deltagarna 2 korvar var, ibland 3.

Hummus

Hummus är gott både som pålägg på frukostmackan och som tillbehör, dressing, sås  eller dip. Den kan mixas rikigt fin och len (som på bilden), eller med bitar av kikärterna kvar. Jag gör helst hummus på torkade kikärter som blötläggs före tillagningen.

Dhal till många

Det här är en dhal på gula linser som inte ser mycket ut för världen. Men smaken! Dhal är verkligen SÅ gott. Den är tänkt att serveras som ett tillbehör, men receptet kan dubbleras.

Raita till många

Till heta, kryddiga rätter är det gott att servera en svalkande raita. Gör gärna raitan i god tid före servering, så att kryddorna får dra ordentligt i yoghurten för bästa smak.

Kycklingfilé i lime-marinad

Inspirationen till den här läckra kycklingen kommer från restaurang Shanti på Södermalm i Stockholm. Där grillar de bengaliska kockarna kycklingbitarna på spett i en tandoor, en lerugn.