Tacos till många

Vad är en fredagskväll utan fredagsmys med tacos? Ett måste även på läger! Plockbuffé är alltid praktiskt, då deltagarna själva bara väljer det de kan äta utifrån allergier och intoleranser. Anpassa mängden bröd efter hur många som äter glutenfritt och mängden köttfärs efter hur många som äter vegetariskt. Varför göra tacokrydda själv, förresten? Jo, du vet vad den innehåller. Och den är så himla god.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till tacokryddan.
  2. Tacofärs: Fräs köttfärsen i omgångar i en stekpanna och lägg över den i en gryta. Skala och finhacka löken. Fräs den och lägg den över i grytan.
  3. Rör ner tacokrydda, köttbuljong och tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 15 minuter under lock. Koka upp före servering.
  4. Tillbehör: Låt majskornen rinna av i durkslag. Hacka och strimla isberg, tomater och gurka. Riv osten. Rör ihop guacamolen sist av allt. Lägg upp alla tillbehör i skålar.
  5. Servera köttfärsen med bröd, grönsaker, ost, tacosås och guacamole.

Specialkost:
Tacofärsen är mjölkfri och glutenfri. Kolla allergi mot tomat och känslighet mot lök i tacofärsen.
Tortillabröden är mjölkfria och vegetariska.
Det finns väldigt bra glutenfria tortillabröd.
Gör tacofärs på quornfärs till vegatarianerna. »Tacofärs på quorn

hackar-tomat-sandra-tilia-somm-2016hemgjord-tacokrydda-tilia-somm-2015 tacobuffe-tilia-somm-2015bryner-kottfars-gunilla-tilia-somm-2016

Serveringstips

»Guacamole