Recept taggade med Förrätt

Toast Skagen, klassisk

Äkta toast Skagen är ren lyx. Den ska göras på räkor av högsta kvalitet och toppas med löjrom. Det här receptet kommer från Kallskänkans Kokobok (Page One Publishing).

Förrättstoast med svamp, viltkrisp och Västerbottensost

Det här är en riktig skogstoast. Svamp, viltkrisp och lingon toppar ett smörstekt bröd. En perfekt inledning på höstmiddagen, eller när du tar fram skogens skörd ur frysen.

Förrättstoast med Skagenröra

Varför heter inte den här toasten Toast Skagen? Jo, för att en äkta Toast Skagen toppas alltid med en rejäl klick löjrom. Och räksalladen innehåller ingen dill i originalreceptet. Den här toasten är Toast Skagens enklare syskon, helt enkelt.

Guld på rågbröd, vinnaren i Mack-SM 2022

’Guld på rågbröd är skogen och havets guld i förening på en nyttig ärtgrön bädd. En matig smörgås med svenska smaker som med fördel intas med kniv och gaffel.’ Så säger vinnaren av Mack-SM, Lina Lundqvist från Rodga Spis i Norrköping om sin vinnarmacka.

Förrättscocktail på kräftstjärtar och sötlupin

En förrättscocktail, vars originalrecept jag hittade i ‘Kallskänkans kokbok’, där kallskänkan Karin Chädström presenterar sina bästa recept.