Recept taggade med Höstgryta

Boeuf Bourguignon

En riktigt klassisk fransk köttgryta. Den serveras ofta med pasta eller gnocchi som tillbehör (bilden på boeuf bourguignon med spaghetti kommer från en krog i Paris), men kokt potatis eller potatismos är också gott till. Bästa grytan att bjuda på om ni är många.

Lotties linsgryta

’Den här linsgrytan har den fantastiska egenskapen att man bara blir smalare ju mer man äter av den’ skrev Lottie. Den är både snabblagad och lättlagad. Receptet blir bäst om du lagar minst 4 portioner, så gör matlådor eller spara det som blir över i frysen.

Lottas fredagsgryta

Den här grytan lärde jag mig att laga av den Lotta som var våra barns dagmamma. Hon var dessutom en urduktig hemmakock. Du lagar grundgrytan på torsdag och sedan är det bara att lägga till och värma upp på fredagen.

Blanquette de veau, fransk kalvgryta

Om du, som jag, gått en kockutbildning slår jag vad om att du har fått laga blanquette de veau. Det är en riktig klassiker från det franska köket, och inget man slänger ihop i en handvändning.

Fransk biffgryta

Jag vet egentligen inte varför den heter ’fransk’, för jag tror inte att receptet alls är från Frankrike. Men smaken av rött vin, herbes de provence och vitlök för osökt tanken till det franska köket.