
Höstgryta med högrev, rökt sida och svamp
Den här härliga höstgrytan serverades på Restaurang Treklövern i LRF-huset på Sigilldagen 2011. En fantastiskt god gryta med höstens alla smaker. Nästan alla ingredienser går att hitta från Svenskt Sigill-certifierad produktion.

Tre köttgrytor av en
När det är extrapris på grytbitar av nötkött kan det vara kul att ta en hel dag och laga en grundgryta som sedan smaksätts på tre olika sätt. Dela upp i fryslådor och ha på lut för kommande middagar.

Kreolskans söndagsgryta
Det var vår vän Susanne som bjöd oss på den här numera klassiska söndagsgrytan första gången.

Grundrecept: Gryta på nötkött
Det här är ett grundrecept för gryta på framdelskött av nöt, alltså högrev, märgpipa, bringa eller bog. Det finns också paket med ‘grytbitar’ i våra butiker, oftast utan vidare specifikation vilken styckningsdetalj som bitarna kommer till.

Älgkalops
Älgkött är ett magert kött och grytbitar kommer ofta från innanlår och ytterlår, som är väldigt magra styckningsdetaljer. Därför passar de bra i gryta, där köttet tillagas varsamt i fuktig värme.