Recept taggade med Julbord

Sillsallad

Det här är en gammaldags och nästan bortglömd julrätt som verkligen pryder sin plats på julbordet. Den har vacker färg och dekoreras fint med spritsad gräddmajonnäs och äggklyftor. Sillsalladen håller i kyl ca 5 dagar.

Gravad rödingfilé

Perfekt på julbordet för det lilla hushållet. Skivorna blir inte så stora, men de är dekorativa med sin djupa färg. En filé räcker för hela helgen till en eller två personer. Eller till 8 små portioner på julbordet.

Koka julkorv

Det är härligt när man kan unna sig en riktigt, riktigt god julkorv köpt i saluhallen. Det är lite att tänka på när man ska koka råkorv, men är du bara varsam får du en perfekt kokt korv. Julkorv är en klassiker på julbordet.

Julhög av bröd

En julhög är en vacker liten pyramid av olika sorters bröd, det grövsta underst och brödet bakat av finare malet mjöl överst. Julhögen är enkel att göra, väldigt dekorativ på julbordet och dessutom ätbar.

Inlagd sill

Till jul vill vi gärna ha vår kära inlagda sill på julbordet. Hemgjord inlagd sill är också en trevlig ätbar present. Till jul är kanske enda gången på året som vi köper saltsill från tunna, filéar och vattnar ur.