Recept taggade med Juldessert

Ris a la Malta

Har du kokat dubbelt upp av risgrynsgröten till jul kan du enkelt göra den här goda desserten. Många dekorerar gärna sitt ris a la Malta med apelsinklyftor, eftersom det är säsong för apelsiner under julen, när vi serverar den här rätten.

Juldessert med glass, lingon och pepparkaka

Vill du ha originalet till det här receptet heter det Höstdessert med lingon och är gjort av Jessica Frej. Som vanligt när jag lagar mat kan jag inte låta bli att peta i receptet.

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt eller tomtegröt. Det här var gröten man åt till fest förr, dyrbara importerade risgryn och söt mjölk. Nu för tiden förknippar vi oftast risgrynsgröt med Lucia och jul.

Mandelmusslor

De här kakorna fanns alltid på julbordet hos min mormor Ester Matilda. Fast mandelmusslor sa hon alltid, de här kakorna hette ’formar’ kort och gott. De fylldes med vispad grädde och hemlagad sylt.

Risgrynsgröt kokt i mikrovågsugn

Även den som har ett litet hushåll vill säkert gärna ha en tallrik tomtegröt till jul. Det här receptet ger två små portioner eller en stor. Beräkna ca 30 minuter som tillagningstid. Om du inte äter upp all gröt, kyl det som blir över och värm upp senare.