
Vit och mörk ischoklad
Oftast gör man ischoklad av mörk choklad, men den blir supergod även med vit choklad. Kokosolja är både nyttigt och stelnar fint. Därför är den så bra till just det här julgodiset.

Knäck-klubbor
Gammaldags klubbor är lätt att göra av knäcksmet. Det här julgodiset ser trevligt ut på gottebordet och passar också som ätbar julklapp.

Chokladtryffel med nypon och chili
Het chili och c-vitaminrika nypon gör det här godiset riktigt nyttigt. Passar bra som julgodis om du har torkade nypon kvar sedan höstens skörd.

Chokladbräck
Hemlagat julgodis som passar bra även till en kopp kaffe. Det är inte så noga med mängder när du gör chokladbräck, så se det här receptet som en skiss. Använd det för att ta tillvara allt som blev över av julbaket.

Tryffel på kakaosmör
Vitsen med att inte smälta kakaosmöret på allt för hög värme är för att bevara näringsämnena som finns i smöret.