Recept taggade med Kall sås

Rhode Island-dressing, Gunillas

Hemma hos oss serverar vi den här versionen av Rhode Island till fiskpinnar och annan stekt fisk,  som bas till hamburgerdressing, eller som dressing i skaldjurscocktail. Receptet kommer från två olika håll.

Kall dillsås

Kall dillsås – eller falsk dillmajonnäs – är något av det enklaste du kan röra ihop, men samtidigt också något av det godaste. Den här kalla såsen passar fint till nästan all fet fisk, såsom lax, röding eller makrill.

Vit kebabsås med vitlök

Den här vitlökssåsen passar fint att servera i kebab eller shawarma, för den är ganska tjock och rinner inte ut. För mer vitlökssmak, tillsätt bara mer vitlök.

Röd kebabsås

‘Stark, mild eller vitlök?’ frågar alltid Kebab- mannen på den lilla restaurangen. Här kan du själv laga röd kebabsås med både stark och mild smak.

Toum, vitlökssås med olja och äggvita

Den här blanka, fluffiga såsen serveras till shawarma. Själv smakade jag den för första gången i Damaskus 2006.