Recept taggade med Kall sås

Lottas heta grillsås till många

På den avslutande festmiddagen på Tilias sommarläger serverade vi Lottas heta grillsås som tillbehör till fläskfilé och ugnsbakade rotfrukter.

Tartarsås, klassisk fransk

Namnet på den här såsen, sauce tartare, är ett klassiskt exempel på hur en rätt kan få ett namn som man undrar över hur i hela friden det gick till. Jo, originalsåsen (majonnäs, äggula och gräslök) brukade serveras till steak tartare, alltså råbiff.

Skarpsås, klassisk

Skarpsås är verkligen en riktig, gammaldags svensk klassiker. Den är väldigt god till klassikern inkokt lax, men också till primörpotatis och andra vårprimörer. Skarpsås går fint ihop med vanlig kokt lax och alla sorters rökt fisk.

Dillmajonnäs

En klassisk sås till inkokt lax, och god till vanlig kokt lax också. God även till skaldjur och rökt fisk av alla sorter. Gör den efter konstens alla regler, eller rör ihop en fuskvariant av färdig majonnäs, se ’Tips’ nedan.

Sour cream onion – dressing

Den här goda dressingen gör sonen Micke när han bjuder på hemgjorda hamburgare. Den passar också fint till sallader eller som kall sås till grillat.