Recept taggade med Panerad schnitzel

Tonkatsu, panerad fläskkotlett på japanskt vis

Panerad, friterad fläskkotlett serverad med den speciella tonkatsu-såsen och en krämig kålsallad. Tonkatsu görs främst på kotlett, men fläskkarré eller fläskschnitzel funkar också fint.

Fläskschnitzel panerad, friterad

Fläskschnitzeln är den äkta wienerschnitzelns enklare och billigare kusin. Dock, tillagad med svenskt griskött, är det här minst lika gott som en wienerschnitzel på kalvinnanlår. Särskilt om man har tillgång till en fritös och kan fritera den här delikatessen.

Wienerschnitzel

En äkta Wiener Schnitzel gör av en tunn skiva kalvinnanlår som bakas ut till ca 6 mm tjocklek. Därefter dubbelpaneras köttskivorna och steks slutligen i smör (eller ister). Wienerschnitzel kan också friteras i neutral olja.

Panerade kycklingschnitzlar

Minutfilé av kyckling eller tunt utbankad kycklingbröstfilé passar utmärkt att panera och fritera. Brödhöljet håller kycklingköttet saftigt under tillagningen och tillför krispighet till rätten.

Piccata milanese

Piccata paneras i ägg, mjöl och ost. Du kan använda fläskschnitzel i stället för kalv, eller varför inte innanlår av lamm? Klassiska tillbehör är tomatsås och grönsaker. I Italien serveras ofta piccata som secundo piatto efter antipasto och primo piatto.