Piccata paneras i ägg, mjöl och ost. Du kan använda fläskschnitzel i stället för kalv, eller varför inte innanlår av lamm? Klassiska tillbehör är tomatsås och grönsaker.
I Italien serveras ofta piccata som secundo piatto efter antipasto och primo piatto. Därför behöver man inte ris till, men serverar du piccata på svenskt vis, som varmrätt, kan kokt ris eller potatis smaka bra till.

Gör så här

  1. Riv parmesanen. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda samman ägg, mjöl, grädde, peppar och parmesanost. Konsistensen på smeten ska bli som en tjock pannkakssmet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Sänk värmen, doppa skivorna i ostsmeten och fritera i omgångar på låg värme. Köttet ska bli genomstekt utan att paneringen bränns.
  3. Lägg de friterade schnitzlarna att rinna av på hushållspapper.
  4. Servera genast med tillbehören.

Tips
Du kan göra ‘falsk piccata’ på innanlår av gris eller lamm.

Resursklok kommentar

Kalvkött finns från KRAV-certifierad och från Kött från Sverige-certifierad produktion.

Serveringstips

»Tomatsås