Recept taggade med Röra

Färskoströra

En god tillbehörsrätt som passar till det mesta. Servera den till grillat eller som tillbehörsrätt på en buffé.

Taramosalata, grekisk dipp med fiskrom

Grekisk röra med potatis och bröd som mixas till en krämig smet och blandas samman med färsk eller djupfryst fiskrom. Jättegod som tillbehör, att dippa bröd i eller att lägga på krispigt rostade crostini.

Fava, grekisk linsröra

Linspuré, fava, kan serveras som en förrätt, men var traditionellt en hel rätt i det kretensiska köket. Den kan också serveras som tillbehör, röra eller dipp till bröd.

Rouille

Länka! Rouille är en fransk röra, som är ett måste till sydfransk fisksoppa, soupe de poisson. Man använder den även som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd.

Tirokafteri, het grekisk färskoströra

Tirokafteri är en oströra eller ostdipp som man serverar i Grekland lika ofta som man serverar bröd. Det här är ett av alla de recept på tirokafteri som finns.