Saltgurka och ättiksgurka

saltgurka ättiksgurkaPå mina turer med FoodTours.eu möter jag massor av spännande människor från hela världen.

En av mina gäster visade sig kunna prata en del svenska, vilket berodde på att han hade varit utbytesstudent och bott i Klockrike, av alla platser på jorden!

Han hade dessutom gått i samma skola i Motala som maken…Världen är bra liten.

Så när han bad mig förklara skillnaden mellan saltgurka och ättiksgurka, gjorde jag det gärna. Saltgurka läggs in i saltlag, ättiksgurka i lag med både socker och salt.

Och så bad han om recept på engelska, så här kommer de!

In English

On my tours with FoodTours.eu I meet lots of interesting people from all over the world.

One of my guests was shown to be able to speak some Swedish, which was because he had been an exchange student and lived in Klockrike, of all places on earth!

He had also attended the same school in Motala as her husband …it’s a small world.

So when he asked me to explain the difference between pickles and gherkins, I did it gladly. Pickles added to the brine, gherkins in teams with both sugar and salt.

And so he asked for recipe in English, so here they are!

»Salt pickled gherkins
»Sweet and salty pickled gherkins

…och här är de på svenska.

»Saltgurka
Ȁttiksgurka