Recept taggade med Tillagning i ugn

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Grundrecept: Ugnsrostade rotfrukter

En väldigt användbar tillbehörsrätt. Du kan servera ugnsrostade rotfrukter till i stort sett vad som helst. Använd de rotfrukter du hittar. Lök och örtkryddor är också jättegoda att tillsätta.

Misobakad aubergine

Hos min vän Tom Ishidori på Blue Light Yokohama, Södermalm, Stockholm, serveras en ljuvlig bakad aubergine. Det här är min egen variant på Toms recept.

Mamma Gerds kålpudding

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.

Paul Svenssons saltbakade lammkyl

Lammkyl (eller stek med ben) är bakdelskött. Lammbog med ben är motsvarande, fast framdelskött. Båda kan med fördel ugnsstekas under lång tid, så att fettet smälter ut och köttet blir mört med frasig yta.