Recept taggade med Söndagsstek

Ugnsstekt skinkstek med gräddsås

Steken behöver inte brynas, den får fin färg och yta i ugnen. Tillagningstiden kan variera, beroende på om du får tag i en rund, bullig stek eller en avlång. Ett tips är att köpa en lite större stek än vad som går åt.

Helstekt benfri kotlettrad av gris

LÄGG UPP BILD, finns LÄNKA Benfri kotlettrad har blivit en allt mer populär styckningsdetalj. Jag tycker att kött helst ska tillagas på ben, men låter du fett och svål vara kvar får du i alla fall lite smak på köttet.

Vitello tonnato

En klassiker från Piedmonte-området i nordvästra Italien, där den serveras som secondo piatto, det vill säga huvudrätt efter antipasto och primo piatto. Köttet serveras med en kryddig och smakrik sås på majonnäs, sardeller, tonfisk och kapris.

Husmor Gunnels kaffemarinerade lammstek med gräddsås

Att marinera lamm i kaffe lärde jag mig av Gunnel Karlsson, som var husmor på Häggviksskolan i Sollentuna under många år. Själv jobbade jag med Gunnel några år på 1990-talet.

Fransyska bräserad i julmust

Minns du porter-steken? En succé lanserad av Svensk Köttinformation (som det hette på den tiden). Det måste ha varit sent 1980-tal eller tidigt 1990-tal. Rätta mig gärna om du vet! Alltså fransyska bräserad i porter och svart vinbärssaft.