Blogg

Här bloggar jag mest om mat jag lagar, antingen hemma eller på mitt jobb som kokerska på KSLA (Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien).
Jag funderar också över alla olika val vi måste göra när vi handlar råvaror.

Matkalender JUL 2020, del 2

Publicerad 2020-12-03

Så här inför andra advent kan du som vill förbereda julmaten i god tid redan börja. Laga mycket, men frys in i små förpackningar. Lite till ditt eget hushåll, och lite att ge bort. Lite tips inför det lilla julbaket kommer också.

Läs mer

Matkalender JUL 2020, del 1

Publicerad 2020-11-25

I år lär julen bli väldigt annorlunda för de flesta av oss. Men nog kan vi alla behöva lite tips om hur julmaten kan bli anpassad till läget.

Läs mer

Tre saker du kan göra av broccolistjälkar

Publicerad 2020-11-15

Äter du stjälkarna på broccolin? Allvarligt talat, jag äter dem bara när de är mjälla och krispiga, annars kasserar jag dem.

Läs mer

Norrländska parisare

Publicerad 2020-10-16

Norrländska parisare är något alldeles särskilt, det fick vi lära oss, maken och jag förra sommaren. Då besökte vi Burträsks marknad och passade på att testa den här norrländska specialiteten.

Läs mer

Nu firar vi måltidens dag

Publicerad 2020-10-12

Vad passar bättre att lansera en ny hemsida om mat än lagom till måltidens dag? I år, 2020, firar vi den officiella måltidens dag torsdag den 15 oktober. Firandet i år är ett samarbete mellan Måltidsakademien och MATtanken.

Läs mer