Blogg

Här bloggar jag mest om mat jag lagar, antingen hemma eller på mitt jobb som kokerska på KSLA (Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien).
Jag funderar också över alla olika val vi måste göra när vi handlar råvaror.

Mors frukostbricka

Publicerad 2021-05-21

Mors Dag söndag 30 maj, och nog blir mor glad av en frukostbricka med kaffe och en god skinkmacka. Till mor har jag även skapat en alkoholfri drink, som man mycket väl kan dricka till frukost istället för den gamla vanliga apelsinjuicen.

Läs mer

Ta tillvara resterna från tacomiddagen

Publicerad 2021-05-16

Tacomiddag äter de flesta av  oss då och då. Ibland köper vi hem lite extra av ingredienserna för att det ska räcka till nya rätter (planned overs) och ibland blir det trevliga rester (left overs) att knåpa ihop en matlåda eller en restlunch av.

Läs mer

Medan grillen blir varm

Publicerad 2021-04-28

Tänkte du också en utomhusmiddag till Valborg? Att samlas runt grillen (med behörigt avstånd) kan vara en idé. Lite känsla av valborgsmässobål blir det i alla fall. Du står alltså där och har samlat gästerna runt grillen.

Läs mer

Tre rätter av en stor köttfärssås

Publicerad 2021-03-11

Konceptet ’Dagens långkok blir morgondagens snabbmat’ har alltid tilltalat mig. Det vill säga laga mycket mat en dag och sedan, med några enkla handgrepp förvandla grunden till flera måltider. Den här gången var det en stor köttfärssås som fick vara basen.

Läs mer

Svenska proteingrödor i godaste veggolådan

Publicerad 2021-02-12

Det är inte ofta jag står i kockkläder hemma i mitt eget kök, men jag tänkte att jag skulle se lite proffsig ut när jag lagar ett recept som ska skickas in till Dafgårds och tävla om godaste veggolådan.

Läs mer