Recept taggade med Grönsaker

Grekisk sallad till många

Den här matiga lunchsalladen var en riktig favorit på Tilias sommarläger. Den kan serveras som ensamrätt eller kompletteras med souvlaki-spett eller något annat. Grekiskt bröd och tzatziki är gott till.

Rödkål på lila spetskål

Färsk och fin lila spetskål har jag fått en del av i min grönsakslåda som jag beställer från Årstiderna. Förutom att den har vacker färg är den väldigt spröd och härlig och passar bäst rå, som den är.

Pressgurka till många

När det finns fina svenska gurkor att tillgå lagar jag ofta pressgurka som tillbehör på Kungl. Skogs- och Lantbuksakademien, KSLA. Det är lika populärt till köttfärslimpa och köttbullar som till inkokt lax eller pannstekt abborrfilé.

Sallad med fänkålsdill och rödlök

Två saker behöver du för att den här salladen ska bli perfekt. En fin fänkål med mycket dill och en mandolin. Fänkålsdillen gör salladen luftig och fin och mandolinen ger så där extra tunna skivor som behövs. Äppelmoset i dressingen balanserar syran med sötma.

Pakora, friterade grönsaker på indiskt vis

Du kan äta de här läckra grönsakerna som mellanmål, förrätt eller tillbehör. I Indien är det här typisk streetfood som du kan köpa i små stånd på gatan. De äts med bröd eller yoghurtsås.