Recept taggade med Musslor

Vinkokta blåmusslor, moules marinières

Förmodligen är det här det vanligaste sättet att anrätta blåmusslor. Förmodligen är det vanligast för att det är det godaste sättet. Helst ska musslor kokas ca 1 kg åt gången, så koka musslorna i två omgångar.

Musslor på grekiskt vis i kryddig sås

Eftersom det här receptet kommer från det grekiska köket är kryddningen typiskt grekisk, chili, grekisk oregano och en doft av kanel. På grekiska heter rätten midia pikantika. Hur många det räcker till beror på i vilket sammanhang rätten serveras.

Pasta: Spaghetti alle vongole

Först av allt: Musslorna ska ligga i vatten i två-tre timmar för att bli av med eventuell sand, så förbered i god tid! Det är Giovanni från restaurang Piccolo Metro som har lärt mig laga spaghetti alle vongole.

Moules frites

Vinkokta blåmusslor med pommes frites och aioli. Det här är Belgiens och norra Frankrikes svar på Fish’n Chips.

Tesandwich med musslor

En jättegod musselröra med friskhet från äpplen, sötma från hovmästarsås och krämighet från majonnäs fyller de här läckra sandwicharna. Att använda musslor som pålägg är kanske inte så vanligt i vårt land, men på de brittiska öarna och Irland är det vanligt.