Recept taggade med Nötkött

Carpaccio på bresaola och pecorino

Den här rätten är väldigt enkel och snabblagad. Men lägg inte ihop den förrän precis före servering. Den är ett exempel på hur fyndigt man kan använda klassiska recept och förnya dem.

Carpaccio på oxfilé

Det här är ett recept där köttet tillreds efter konstens alla regler, men istället för de klassiska såserna som serveras till äkta carpaccio (Carpaccio alla Cipriani) droppar vi bara över citronsaft och olivolja före servering. En förrätt eller supérätt.

Carpaccio på cecina de Leon och manchego

Äkta italiensk Carpaccio alla Cipriani består av näst intill rå oxfilé i tunna skivor och parmesan. Här fuskar vi och gör den på tunna skivor cecina de Leon, manchego och spansk olivolja.

Biff Rydberg, klassisk

Klassisk Biff Rydberg ska lagas av den övre delen på oxfilén. Den har något mer grovtrådigt kött än mittbiten och den smalare delen, och passar därför utmärkt att tärna.

Grundrecept: Koka rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa brukar säljas nätad, så att man kan koka den, lägga den i press och sedan skära upp den i fina, tunna skivor. Det vanligaste i livsmedelsbutiken är förpackningar om ca 500 g.