Tapas: Quesadillas verduras

Om quesadillas är tapas eller tex-mex? Därom kan man tvista. Ett som är säkert är att quesadillas har intagit som plats på tapasbordet och att det är väldigt gott. De här är fyllda med grönsaker, verduras,  och bönor. Det passar också fint att dippa quesadillas i spansk aioli och mojo, som man gärna dukar fram när man serverar tapas.

Gör så här

  1. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och hacka fruktköttet fint. Skär salladslöken i tunna strimlor. Strimla och hacka paprikan. Riv osten. Mosa till bönorna lite med en gaffel.
  2. Strö hälften av osten på en tortilla. Fördela hälften av chili, lök och koriander ovanpå och lägg på ytterligare en tortilla. Upprepa med övriga tortillabröd och fyllning.
  3. Stek ena sidan i sparsamt med olja i en het stekpanna tills osten smälter och brödet fått gyllene färg. Vänd och stek andra sidan till vacker färg. Ta upp quesadillan ur stekpannan och upprepa med nästa tortillabröd.
  4. Skär varje quesadilla tvärs över tre gånger, så att du får 6 bitar. Lägg gärna upp på en fin skärbräda. Servera med gräddfil eller dippsås.

Resursklok kommentar

Passa på att göra quesadillas när du har rester.