Recept taggade med Spanska köket

Paella på rester

Här utgår vi från rester av ugnsstekt kyckling, några starka korvar och räkor. Se receptet som en skiss och använd det du har hemma. Visst är det härligt att laga paella i en äkta paellapanna, men det går lika bra i en stor stekpanna med hög kant.

Tapas: Kungsräkor pil pil

I Spanien använder man langostinos  till gambas pil pil,  som den här superläckra tapas- eller förrätten kallas.

Gazpacho

Gazpacho sägs härstamma från Andalusien. Det finns recept med alla möjliga variationer, men den här är min egen favorit. Den innehåller varken lök, chili eller röd paprika, utan endast tomater, grön paprika och slanggurka.

Piperadeomelett med rökt bog och ost

Jättebra lunchrätt för två, eftersom en omelett på tre ägg lagom får plats i en ordinär stekpanna. Är ni fler vid bordet, gör fler omeletter. Piperade är egentligen en sås från det baskiska köket och är en blandning av röd paprika, vitlök och jalapeno.

Måltidsdryck: Tinto de verano

När jag var och besökte goda vänner i Marbella lärde jag mig dricka Tinto de verano. I Spanien görs drinken på vin och en läsk som heter la Casera.