Recept taggade med Svensk husmanskost

Inkokt lax i kuber

Här är det tillbehören som sätter ribban för GI. Inkokt lax är GI Grön, liksom dillmajonnäs och kokta grönsaker. Serverar du potatis till beror det på mängden var du hamnar, eftersom laxen sänker GI för hela måltiden.

Torskfilé med ägg, smör och pepparrot

GI-varianten på Kokt torsk med äggsås. Torsk är en väldigt proteinrik fisk. Den innehåller dock inte så mycket fett, så det är helt ok att servera smör till. Om du hoppar över att servera ägg till, bör du öka på mängden fisk till 150 g per portion.

Blodpudding med bacon

Blodpudding är en gammal svensk husmansklassiker. Nystekt i smör tillsammans med vitkål och lingon är den en delikatess. Blodpudding är mycket järnrikt och att servera bacon till är bra, eftersom den så kallade köttfaktorn gör att järnet bättre tas upp av kroppen.