Recept taggade med Koka

Fläskbuljong

Svenskt griskött går ofta att hitta till onödigt bra pris. Om du ska koka fläskbuljong kan du använda de bitar med ben som har billigast pris. Här gör vi buljong på både rimmad och färsk fläsklägg, mest för sältans skull.

Ugnsbakad julskinka

Det vanligaste felet vi gör är att vi ”överlagar” julskinkan så att den blir torr. Var observant på temperaturökningen den sista timmen. Tillagningen brukar ta ca 1 timme per kilo, men tjockleken på skinkan har en mycket stor betydelse för tillagningstiden.

Fläskgryta med ingefära

Grytbitar av gris kokar möra på runt halvtimmen. Svensk gris och ingefära är goda kamrater. Den här mustiga grytan smakar också gott av senap, lök och morot.

Gris i sötsyrlig gryta

Jättefräsch gryta med lite annorlunda smak på grund av att den innehåller grapefrukt. Tomat och tomatpuré gör såsen simmig.

Potatis- och purjolöksoppa med bacon

Det här receptet är beräknat som huvudrätt. Om du vill servera soppan som förrätt räcker receptet till 8–10 personer. Servera gärna dinkelplättar efter soppan. Se separat recept längst ner.