Recept taggade med Koka

Ugnsbakad julskinka

Det vanligaste felet vi gör är att vi ”överlagar” julskinkan så att den blir torr. Var observant på temperaturökningen den sista timmen. Tillagningen brukar ta ca 1 timme per kilo, men tjockleken på skinkan har en mycket stor betydelse för tillagningstiden.

Fläskgryta med ingefära

Grytbitar av gris kokar möra på runt halvtimmen. Svensk gris och ingefära är goda kamrater. Den här mustiga grytan smakar också gott av senap, lök och morot.

Gris i sötsyrlig gryta

Jättefräsch gryta med lite annorlunda smak på grund av att den innehåller grapefrukt. Tomat och tomatpuré gör såsen simmig.

Potatis- och purjolöksoppa med bacon

Det här receptet är beräknat som huvudrätt. Om du vill servera soppan som förrätt räcker receptet till 8–10 personer. Servera gärna dinkelplättar efter soppan. Se separat recept längst ner.

Älggryta med vattenlingon

På hösten finns det färsk älgkött att tillgå i nästan alla välsorterade livsmedelsbutiker. Passa på att njuta detta goda kött i en härlig gryta med enbär och timjan. Köttet ska marinera i ca 2 timmar, så ta med det i planeringen.