Jättegoda förkokta revbensspjäll, som du gör klara dagen före de ska ätas. Sedan är det bara att värma i buljong eller ugn. Perfekta även att grilla.
Om du inte vill koka spjällen i vin, byt ut det mot svart vinbärssaft eller mustig oxbuljong.

Gör så här

  1. Dag 1: Dela revbensspjällen i bitar. Skala ingefära och vitlök. Skär ingefäran i mindre bitar.
  2. Koka upp vin, soja, vatten och ingefära. Pressa ner vitlöken och lägg ner köttet. Koka upp och skumma. Koka 1 ¼1 ½ timme under lock, tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
  3. Sila av skyn och låt den kallna. Lägg spjällen i en burk och krydda dem med salt och peppar. Ställ sedan in skyn och spjällen i kyl.
  4. Dag 2: Ta bort fettet från skyn, det ligger ovanpå i en behändig kaka.
  5. Värm i kastrull: Häll lite sky på spjällen och värm dem i en kastrull.
    Värm i ugn: Värm till 200, lägg spjällen i en ugnssäker form. Hyvla över lite smör med hjälp av osthyvel och krydda med salt och peppar och eventuellt lite chili. Värm ca 15 minuter.
    Grilla: Dela spjället i portionsbitar. Pensla med grillolja. Grilla spjällen på utegrill eller i grillpanna, 5−7 minuter per sida, tills de fått färg och är genomvarma.