Ärtsupé KSLA, i köket

DAGEN FÖRE SERVERING
□ Ärter i blöt
□ Koka fläsklägg
□ Plocka kött
□ Sila och kyla buljong

□ Koka ägg till sillmacka
□ Baka kaffgodis
»Arraksbollar
»Mazarinrutor
»Liten chokladruta


På bilden är det Helen som bakar Liten chokladruta

SAMMA DAG SOM SERVERING

ÄRTSOPPA
□ Koka ärterna i fläskspad
□ Göra ärtsoppa specialkost
□ Häll över soppan i kantiner, varmhåll i konvektionsugnen
□ Värm serveringsgrytor (mindre för 4-bord, större för 6-bord)
»Ärtsoppa till många
»Gul ärtsoppa växtbaserad

□ Fördela ärtsoppan i serveringsgrytor (5 dl pp), varmhåll
□ Ärtsoppan placeras på borden på underlägg i sista minuten


På bilden är det Cathrine, Gunilla och Helen som gör förberedelser för ärtsupé.

FÖRRÄTTSMACKA MED SILLRÖRA
□ Skära bröd
□ Ta fram bröd specialkost

□ Skära sill
□ Skära dill
□ Skära purjo
□ Skära rödlök
□ Skära äpple
□ Skära ägg

□ Blanda sillröra
□ Göra sillmacka specialkost
□ Lägga ut papptallrikar
□ Lägga på sallatsblad
□ Toppa med sillröra
□ Ställa ut sillmackorna i de djupa tallrikarna på borden
»Förrättsmacka med sillröra

PUNSCH
□ Värm termosarna
□ Mät upp 0,5 dl per person i en kastrull
□ Värm och fyll på termosar (använd tratt)

KAFFEGODIS
□ Lägga på bricka