Mazarinrutor

En mazarinkaka som skärs i små rutor, lagom stora som kaffegodis. Perfekt för den som inte gillar choklad.

Gör så här

  1. Kakbotten: Tärna smöret. Montera matberedaren med kniven. Lägg socker och mjöl i skålen till matberedaren och tillsätt smöret. Kör till en jämn deg.
  2. Smörj blecket, lägg i bakplåtspapper och tryck ut degen. Ställ blecket i frys 15 min.
  3. Värm konvektionsugnen till 160° (vanlig ugn 200 °).
  4. Fyllning: Montera matberedaren med kniven. Smula ner mandelmassan i skålen till matberedaren. Tillsätt socker, mjöl och bakpulver. Kör till en sandliknande massa.
  5. Kör och tillsätt smöret och äggen, ett i taget. Häll fyllningen ovanpå kakbottnen i blecket.
  6. Grädda kakan 28 min. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
  7. Glasyr: Blanda samman florsocker, citronsaft och vatten och rör till en jämn glasyr. Bre glasyren på kakan och låt den stelna.
  8. Servering: Skär kakan i fyra delar, och sedan delarna i 12 rutor vardera.